Het Heultje

 

 

In een zijstraat van de Venkelstraat , één afslag voor de afslag naar het Wellerondom, ligt een klein straatje het Heultje. Aan de linkerzijde bevinden zich een viertal huisjes die in het bezit zijn van de Stichting Asyl. Aan het eind van het Heultje komt men bij de Catharijnekerk.

Om de naam Heultje goed te kunnen begrijpen gaan we terug in de tijd. Aan de Noordzijde liep een sloot en dit was een aftakking van een sloot  die langs de hele Venkelstraat tot aan het Wellerondom was gelegen. Om vanuit de Venkelstraat op het Heultje te komen moest men over een brug. Misschien was dit wel een stenen heul en is men daarom de straat het Heultje gaan noemen.

 

                 
Na de demping van de sloot kreeg het straatje een heel ander aanzien. In de zestiger jaren was het zo in het verval geraakt, dat er stemmen in de gemeenteraad opgingen om de huisjes maar te slopen. Een drietal enthousiaste mannen, de heren A. van Adrighem, Th. F. Hoijer en Jac. Klok wisten de huisjes in eigendom te verkrijgen. De heer Hoijer en zijn echtgenote hebben de huisjes laten restaureren. Het resultaat mag er zijn.